Da jeg var lille fik jeg til tider fasan, som nogle bekendte selv havde skudt, hvorfor det bringer gode minder når jeg får fasan.

Fasan er vildtkød, som hurtigt kan blive tørt, hvorfor jeg laver den i en stegepose.

Antal personer: 2
Ingredienser:
  • En fasan
  • 1-2 pakker bacon (kommer an på fasanen størelse)
  • Frisk rosmarin
  • Timian
  • Salt
  • Peber
  • Laurbærblade
  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 små gulerødder

Sovs

  • Fløde
  • Ribs gele
Fremgangsmåde:

Start ud med at skær grøntsagerne groft. Den rensede og rengjorte fasan gnides med salt og peber og fyldes med 1 skåret løg og 1 hakket hvidløg.

baconsvøbt fasan

Svøb nu banen rundt om fasanen. Hvis baconen ikke kan sidde ordentligt, så kan man evt. brug tandstikker til at holde det på plads.

baconsvøbt fasan

Læg nu stegeposen i et ildfast fad og læg de resterende grøntsager i bunden og læg fasanen oven på grøntsagerne. Gnid nu timian på baconen og læg den friske rosmarin ind i stegeposen.

baconsvøbt fasan

Læg nu evt en klat smør ovenpå fasanen og luk posen.

baconsvøbt fasan

Steg nu fasanen ind en forvarmet ovn på 170-80 grader i en lille time.

Saften fra fasanen kan bruges til en lækker vildt sovs. Hæld saften over i en gryde og bringes stille og rolig i kog. Hæld nu fløde i efter smag og behag. Tilføj lidt ribsgele, samt smag til med salt og peber.

Hvis du vil have sovsen brun kan du bruge sovsekulør.