Crème Brûlée

Crème Brûlée er en fransk klassiker, som er en favorit hos mange. Mange tror denne dessert er svær at lave – det er et rygte, da den rent faktisk er ret nem at lave og samtidig er rigtig lækker. Ligeledes er den perfekt til hvis man får gæster på besøg, da de selv kan lave deres karamellåg med en gasbrænder, hvilket mange synes er et sjovt indslag.

Antal personer: 5

Creme:

  • 100 g pasteuserede æggeblommer
  • 1 vanliljestang
  • 430 g piskefløde
  • 65 g sukker

Karamellåg:

  • 40 g sikker

Yderligere:

  • 5 ildfaste skåle
  • Køkkentermometer
  • En gasbrænder
  • Bær til pynt

Fremgangsmåde:

Skær vaniljestangen midt over og skrab vaniljekornene ud med en kniv. Mas med kniven vaniljekornene med lidt sukker på skærebrættet, så vaniljekornene skilles ad.

Pisk nu æggeblommer og sukkeret kort sammen i en skål.

Nu skal fløden varmes  op til 90 grader i en gryde sammen med vaniljesukkeret og den tomme vaniljestang.

Tag nu gryden af varmen. Tag den tomme vaniljestang op. Hæld nu en en tredjedel af den varme flødemasse ned i skålen med æggeblommerne og sukkeret, mens der piskes. Hæld nu den lune æggeblanding ned i den varme fløde, mens der piskes. Varm nu massen op til 80 grader, mens der piskes.

Nu skal legeringen afkøle til 35 grader. Tag det øverste skum af med en ske. Fordel nu legeringen i kolde skåle.

Bag Crème Brûléerne i et vandbad, i en 110 graders varm ovn i ca. 35 min til cremen har sat sig og giver efter ved et let ryk.

Vandet skal gå der til, hvor cremen går til i skålen.

Lad dem sfkøle i kølesksb i minimum 2 timer.

Tag dem ud af køleskabet lige før brug, drys nu et tyndt lag sukker over overfladen og karamelliser nu sukkeret med en gasbrænder, afkøl få minutter.

Anret nu med bær og evt. hindbærcoulis.