Hasselback kartofler er en af mine yndlingsmåder at servere en kartoffel på, da den er sprød og knasende udenpå og blød inden i.

Min version af de sprøde, sprøde ovnbagte hasselback kartofler er med den traditionelle smag af smør og et snert af hvidløg. Det kan varmt anbefales og gør sig fantastisk som tilbehør til alle mulige gode retter – hele året rundt.

Antal personer: 4

Ingredienser:

  • 1 kg kartofler
  • 60 g smør
  • Timian, frisk eller tørret
  • Salt
  • Peber
  • 5 fed hvidløg

Fremgangsmåde:

Smelt smøret i en gryde og pres 2 af de fede hvidløg ned i gryden, samt timianen. Skru nu ned for varmen.

Vask kartofler grundigt og skær dem. Skær tynde skiver ca 2/3 ned i kartoflen. Jeg lagde kartoflen mellem to hviskestykker eller grydelapper for at undgå at skære hele vejen igennem kartoflen. Yderligere lader jeg skrællen sidde på kartoflen, da jeg synes det gør kartoflen endnu mere sprød og lækker. Læg nu kartoflerne på et ildfast/ovnfast fad og pensl nu smørblandingen på kartoflerne og læg de resterende hele hvidløg ned til kartoflerne.

Sæt kartoflerne i ovnen på 190 grader varmluft og pensl dem 4-5 gange i løbet af den 1 time de skal stå i ovnen. Kartoflerne skal gerne være sprøde og gyldne på toppen.