Helstegt kylling med hvidløg og citron

Helstegt kylling kan være rigtig lækkert, hvis den er saftig og mør, hvilket desværre ikke altid er tilfældet. Det er desværre nemt at stege en helstegt kylling, hvor kyllingebrystet går hen og bliver tørt, før lårbenene er færdige. Denne opskrift er en sikker vinder hver gang og din kylling bliver saftig og mør over det hele, samt med lækkert crispy kyllinge-skind.

Antal: 3-4 personer

grøntsagerIngredienser:

  • 1 hel kylling
  • 3 løg
  • 6 fed hvidløg
  • 1 forårsløg
  • 1 citron
  • 100 g smør
  • 2 gulerødder

 

Fremgangsmåde:

Start u med at tage smøret frem og lad det blive blødere. Klargør nu grønsagerne ved at vaske, skrælle og skære grønsagerne groft.

grøntsager

Klargør nu kyllingen. Nu skal du lave en lomme mellem kyllingebrysterne og skindet.

helstegt kylling

Dette gøre ved bruge din finger og forsigtigt skabe en hulrum mellem skindet og selve kyllingebrystet.

helstegt kylling

Lav nu hvidløgsmør, hvor du bruger 3 af hvidløgene ved at presse dem ned i smøret.

hvidløgsmør

Bland nu smøret og hvidløgene sammen.

hvidløgsmør

Nu skal hvidløgssmøret ind i denne hullomme mellem kyllingebrystet og kyllingeskinde, som vist på billedet lige under. Hvis der er hvidløgssmør tilovers skal det smøres oven skindet. Dette gør at kyllingebrystet forbliver saftigt under stegning og ikke bliver tørt, som det nemt kan blive.

Fyld nu kyllingen med løgene, forårsløget, hvidløgene og citronen.

Det som ikke kan være inde i kyllingen skal give smag rundt om kyllingen.

Krydder nu kyllingen godt med salt og peber.

Steg nu kyllingen i 200 grader varmluft i ca en time, hvor du de sidste 5 minutter har den på grill.

Undervejs så tag og hæld kyllinge-saften over kyllingen for at holde den saftig og mør, samt det er med til at gøre skindet sprødt.

Lad den nu trækker i 10 minutter og den er alligevel for varm at skære i.

helstegt kylling

Parter nu kyllingen, så der går mindst til spilde. Kyllingeskroget er perfekt til at koge fond på eller suppe på. Nogle elsker også at sidder og pille skroget og spise det. Det er smag og behag. Det siges jo at kød der er på benet er allerbedst.

Velbekomme.