Prøv hjemmelavet pasta og du går aldrig tilbage til købepastaen.

Hjemmelavet pasta er faktisk slet ikke svært at lave og kræver ikke de store køkkenredskaber. Jeg ærger mig derfor over at jeg ikke har begyndt at lave frisk hjemmelavet pasta noget før – øv.

Der er rig mulighed for at udfolde sig kreativt i form af farver, former, smage osv. Fx kan du kan du komme farve i dejen eller urter, som giver pastaen en anden smag – the sky is the limits.

Opskriften her er en grundopskrift du kan bruge til alle forskellige pastaer. Du kan lave Spaghetti, fettuccine og ravioli osv. osv.

Hovedregelen er ofte at der går 100g mel til 1 æg.

Hjemmelavet pasta kan ca. holde sig 3 dage i køleskab og 6 måneder i fryseren.

Antal personer: 4

Ingredienser:

  • 300g typo 00 hvedemel
  • 3 æg
  • 1 knivspids salt

Fremgangsmåde:

Start ud med at sigt melet og hæld det ud på et rent bord og tilsæt salt. Lav nu en fordybning i midten (som en vulkan – se billedet under) og slår derefter æggene ud i midten.

Hjemmelavet pasta

Rør nu æggene med gaffel langsomt ud i melen, melet skal trækkes ind æggene langsomt.


hjemmelavet pasta

Ælt dejen smidig og homogen masse. Ælt gerne dejen i ca 10 min. til den er glat og elastisk.

Pak nu dejen ind i film og lade den hvile i minimum 30 min.


hjemmelavet pasta

Når pastadejen skal rulles ud kan det enten gøres med kagerulle eller med en pastamaskine.

Hvis den rulles i hånden med en kagerulle, så rul den fra midten og ud og indtil ønsket tykkelse.

Hvis der benyttes pastamaskine, så skal man starte med den tykkeste indstilling, hvorefter mand går gradvist ned i tykkelse til den ønskede tykkelse er opnået.

Jeg brugte et pasta tilbehør til in KitchenAid, hvilket er super nemt.

hjemmelavet pasta

Pastaen skal koge 3-4 minutter i godt saltet vand. Her under har jeg lavet fettuccine.