Jeg har gået længe og gerne ville prøve, at lave hjemmelavet tacos. Jeg ærger mig over, at jeg først har gjort det nu da det simpelthen er FOR lækkert og super nemt. Tror grunden til at jeg ventede så længe var fordi jeg troede det var mere omfattende end som så, men det er det slet ikke.

Jeg har her lavet to forskellige slags tacos: en med andeconfit og en tigerrejer. Jeg kan slet ikke få armene ned over hvor lækkert det var. Andeconfitten lavede jeg nogle dage forinden. Det behøves dog ikke være confit, du kan ligeledes bare bruge stegte andelår.

 

Antal: 12 stk. 6 ande tacos og 6 tigerreje tacos
Ingredienser:
Tacodej:
  • 300 g hvedemel
  • 1 tsk salt
  • 55 g blødt smør
  • 2 dl vand
Fyld:
Andeconfit tacos:
  • Andeconfit (brugte 1 hele lår)
  • 1 avokado
  • Salsa (her købte jeg bare en lækker salsa selvom det er nemt at lave selv)
  • Majs efter behov
  • Salt
  • Peber
Tigerreje tacos med spicy mangosalsa:
  • 1 fed hvidløg
  • 200 g tigerrejer
  • 1 avokado
  • 1 lime
  • Salt
  • Peber
  • Majs efter behov
Mangosalsa:
  • 1 spiseklar mango
  • 5 cherrytomater
  • ½ chili
  • 1 lime
  • 1 skalotteløg

Fremgangsmåde:

Dejen:

Smuldre mel, smør og salt sammen i en skål og tilsæt vand lidt af gangen (det er ikke sikkert du kommer til at bruge alt vandet). Dejen skal være let klistret til at starte med og ælt dejen til den er smidig og glat.

Lad den nu hvile i ca 10 min. Efterfølgende deler du dejen i 12 små “boller” og ruller dem ud til 12 flade runde tacos.

Varm nu en pande og bag disse bløde tacos på panden uden fedtstof. Jeg brugte en non-stick pande (jeg tror alle pander kan bruges)

Hjemmelavet tacos

Andeconfit tacos:

Steg andeconfitten på panden så skindet bliver sprødt. Skær avokadoen i skiver og smag til med salt og peber. Anret ingredienserne og salsaen på de bløde hjemmelavet tacos. Server med limebåde.

Tigerreje tacos med mangosalsa:

Start ud med at lave mangosalsaen. Skræl mangoen og skær den i tern. Skær ligeledes, chillien, skalotteløget, cherrytomaterne i små stykker. Bland nu det hele sammen og pres limesaften ud af limen og bland i salsaen.

Steg nu tigerrejerne i limejuice fra limen og tilsæt hvidløget og smag til med salt og peber.

Skær avokadoen i skiver. Anret nu det hele på de bløde hjemmelavet tacos.

Hjemmelavet tacos