Hvid chokolasdemousse med passionsfrugt/hindbær

Hvid chokolademousse med passionsfrugt/hindbær er bare en lækker og nem dessert, som dine gæster vil elske. Hvem elsker ikke chokolade og frugt – det gør jeg i hvert fald. Man kan bruge de frugter man vil til desserten. Jeg har dog lavet en med hindbær og en med passionsfrugsfyld. Man kan også bruge almindelig mørk chokolade, hvilket jeg også lavede en version af.

Antal personer: 8

Ingredienser:

Mandelbund:

  • 100 g sukker
  • 200 g mandler
  • 3 æggehvider

Du kan vælge om du vil have passionsfyld eller hindbær fyld i desserten:

Hindbærfyld

  • 1 dl vand
  • 100 g frosne hindbær

Passionsfyld:

  • 8 passionsfrugter

Chokolademousse:

  • 200 g chokolade (her kan man vælge hvilken man vil have, men det skal være af god kvalitet)
  • 4 pasteuriserede æggeblommer
  • 3 pasteuriserede æggehvider
  • 40 g sukker
  • 3 dl fiskefløde

Pynt:

  • Skovsyre
  • Friske hindbær
  • Passionsfrugt.

Fremgangsmåde:

Mandelbund:

Start ud med at lave mandelbundende. Tænd ovnen på 170 grader. Tag de 200 g mandler og blend dem.

blendet mandel

Pisk nu æggehvider og sukker sammen. Hæld nu de blendet mandler i æggehvidemassen.

blandet mandel og pisket æggehvider

Fordel nu massen på bagepapir i en 1,5 cm tyk bund.

mandelmasse

Sæt massen i den forvarmet ovn på 170 grader. Massen skal bages færdig i 15-20 min. Den skal være gylden brun. Mens den er i ovnen kan moussen begyndes.

Hindbærfyld:

Kom de frosne hindbær og vand i en gryde og kog det op og rør rund i det.

hindbærhindbær

Stil det nu på køl

Hvis du hellere vil bruge passions fyld

Passionsfyld:

 

Tag fyldet ud af passionsfrugterne og sæt det på køl.

passionsfyld

Chokolademousse:

Start ud med at smelte chokoladen over vandbad eller i mikroovn og stil det til siden.

Pisk sukker og æggeblommer i en skål til det bliver lyst og luftigt.

sukker og æggeblommer

Pisk nu piskefløden i en anden skål

piskefløde

Pisk nu æggehviderne i en tredje skål.

pisket æggehvider

Tag den smeltet chokolade og hæld ned i æggeblommemassen og rør dem godt sammen

chokolade og æggemasse

Vend nu de piskede æggehvider i chokolade/æggeblommemassen. Billedet viser nu at det er med mørk chokolade og det skal i ikke tage jer af. Det er fordi jeg lavede begge varianter på samme tid og derfor har jeg billeder af de forskellige chokolader, men i skal bare forholde jer til fremgangsmåden.

bland æggehvider og chokolader

æggehvider og chokolade

Bland det til en ensartet masse.

masse

Blamd nu forsigtigt den piskede flødeskum i massen.

masse og flødeskum

Fordel nu moussen i otte silikoneforme, så de er nemme og tage ud igen. Her brugte jeg halvkuglede silikoneforme. Fyld nu formene næsten helt op, hvorfor efter du putter en skefuld hindbær eller passionsfyld i midten og dækker det med mousse.

forme

forme

Sæt den nu på frost i minium 2 timer.

Udstik nu mandelbunden i en passene størrelse til silikoneformene.

bund

her har jeg forsøgt med forskellig størrelser men det var klart pænest med den mindste.

Anret nu desserterne og pynt dem. Jeg har gjort sådan. Der er både billeder af dem med passion og hindbær fyld og dem med mærk chokolademousse.

Dem med passionfrugt er først:

dessert

dessert

Nu den med hindbær

hindbær

og til sidst den med mørk chokolademousse

ckolademousse