Hvidvinsdampede muslinger

Hvidvinsdampede muslinger er en af mine yndlings spise. Jeg laver det ofte selv, men spiser det ligeledes ofte ude. Jeg kan simpelthen ikke få nok og så er det simpelthen den nemmeste ret at lave – jeg er fan.

Antal personer: 2

ingredienser:

  • 1 kg blåmuslinger
  • 3 skalotteløg
  • Et bundt forårsløg
  • 3 gulerødder
  • 3 fed hvidløg
  • ½ flaske hvidvin
  • 2 dl fløde
  • Salt
  • Peber

Fremgangsmåde:

Start ud med at rengøre muslingerne og fjerne “skægget” der kan side i muslingens åbning. Kasser de muslinger der ikke åbnes når der bankes mod noget hårdt fx bordplade eller vask.

Derefter skær løg, gulerødder og hvidløg fint. På billedet ligner det ikke at der er særlig mange forårsløg, men de lægger under gulerødderne også.

Start nu med at svitse løgene.

Kom derefter gulerødder og hvidløg i gryden også.

Når grønsagerne er glasklare hældes muslingerne i gryden sammen med hvidvinen.

Lad nu det koge i 1-2 minuttere indtil alkoholen er fordampet og læg låget på igen og lad det kog ca 4 minutter. Tilsæt nu fløden og sæt låget på igen og lad det koge til alle muslingerne har åbnet sig. Smag til med salt og peber.

Anret nu og evt. drys muslinger med persille til sidst.

Så er de klar til at spise, en simpel men lækker ret og den resterende suppe/fond kan gemmes i fryseren til andre retter.