Italienske kødboller i tomatsauce

Pasta i alle afskygninger er noget jeg elsker. Italienske kødboller i tomatsauce er en nem og hurtig ret at lave i en travl hverdag og så smager den bare lækkert – mums.

Antal peresoner: 4
Ingredienser:
Kødboller:
  • 500 g hakker oksekød
  • 30 g brødkrummer af hvidt brød
  • 1 finthakket løg
  • 2 hakket fed hvidløg
  • 1 tsk tørret oregano
  • 20 g hvedemel
  • 2 spsk olivenolie
  • Salt
  • Peber
Tomatsauce:
  • 2 dåser hakket tomater
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 finthakket løg
  • 2 knuste fed hvidløg
  • 2 spsk tomatpure/pasta
  • 1¼ dl oksebouillon
  • 2 tsk sukker
  • Salt
  • Peber

500 g spaghetti og evt parmesan til servering.

Fremgangsmåde:

Kødboller:

Bland ingredienserne til kødbollerne i en skål og form dem i ønsket størrelse og steg disse på panden. Stegetiden afhænger af størrelsen. Skær evt. en af kødbollerne over og vurder stegetiden.

Tomatsauce:

Sauter løgene i lidt olie på panden indtil gyldne og kom hvidløgene i og sauter yderligere 1 minut. Kom nu resten af ingredienserne i til tomatsaucen og smag til med salt og peber. Lad saucen koge op og kom evt kødboller i saucen eller server dem ved siden af.

Pynt evt. med parmesan og basilikumblade