Kammusling og jomfruhummer i muslingesuppe/fond

Skaldyr er virkelig en af mine favorit spise – jeg elsker det simpelthen. Så derfor er kammusling og jomfruhummer og muslingesuppe/fond et hit for mine smagsløg. Kammusling smager forrygende og ligeledes gør jomfruhummer. Jeg brugte denne ret som forret til nytårsaften og det var en stor succes.

Antal personer: 4

ingredienser:

Fremgangsmåde:

Start ud med at råsylte glaskålene. Kom vand, æbleeddike og sukker i en gryde og opvarm dette. Køl nu lagen ned. skræl og skær nu glaskålen i meget tynde skiver eller brug et mandolinjern og udstik dem dernæst med en rund udstikker. Lav ca 4-5 runde skiver til hver. Riv det resterende glaskål i lidt længere “tråde” eller stykker. Hæld nu den afkølet lage over og lad det trække i 2 timer.

Klargør nu jomfruhummerne ved at fjerne skallen og gem disse til en fond eller lign. Jomfruhummerne skal have fjernet deres tarm som løber fra hovede og ned til hale.

Vrik den midterste svømmehalevifte fra side til side for at løsgøre denne.

Hiv nu tarmen ud den vej.

Hvis tarmen nu knækker er der ingen skade sket og man tager en pincet og hiver de ud fra hovedet af.

Nu er jomfruhummerne klar og kammuslingerne tages ud af køleskabet.

Varm nu muslingesuppen eller skaldyrsfonden op. Hvis det er skaldyrsfond, skal der tilsættes 2 dl fløde.

Tilsæt nu 30 g smør til fonden og smag til med salt og peber.

Tilberedning af kammusling og jomfrugummer. Benyt en brand varm pande og giv dem 1 min på hver side. Tilsæt nu det restende smør. Jomfruhummerne skal lægges med ryggen ned først for at undgå de krøller helt sammen.

Anret nu de forskellige ingredienser. Her er et forslag:

Start med at lægge de rune råsyltet glaskål i bunden af en skål.

Byg det nu op der fra, Start med at lægge en kammusling og derefter 2 jomfruhummer og til sidst det revet råsyltet glaskål.

Tilføj nu muslingesuppen eller skaldyrsfonden og den skal ikke dække kammuslingen helt

Pynt nu med skovsyre og krydderolie.