Lammekølle med hvidløg og ramsløg

Det er påske og derfor er det oplagt at spise lammekølle. Lammekølle med hvidløg og ramsløg er simpelthen så lækkert. Det er en perfekt ret til hverdag og når du skal have gæster, da den bare står og passer sig selv i ovnen.

Antal personer: 6

Ingredienser:

  • 2-2,5 kg lammekølle
  • 50 g smør
  • Olivenolie
  • 4-5 blade ramsløg
  • 5 fed hvidløg
  • 4 stykker løg
  • 1 gulerod
  • Salt
  • Peber

Fremgangsmåde:lammekøllelammekølle

Tænd ovnen på 200 grader varmluft
Skær løg og guleroden i store stykker.

 

Start derefter ud med at rids fedtet på lammekøllen på kryds og tværs.

lammekølle

Krydr din lammekølle med salt og peber, skær derefter små lommer i kødet og prop skiver af hvidløgsfed i. Læg nu ramsløgen over lammekøllen.

lammekølle

Læg nu løgene, guleroden og resten af hvidløgene i et fad og læg lammekøllen ovenpå. Hæld lidt olivenolie over.

lammekølle med hvidløg og ramsløg

Steg lammekøllen 200 grader de første 20 min, hvorefter du skruer ned til 180 grader. Lammekøllen skal ramme en kernetemperatur på ca. 63 for at den er rosa, hvilket er mit mål. jeg bruger altid stegetermometer, når jeg lave stege osv.

Når der ca. er gået 30-45 min. så skal smørklatten lægges ovenpå lammekøllen og bare smelte samtidig med lammekøllen steger videre.

lammekølle

Lad lammekøllen hvile i minimum 20 min.

lammekølle