Langtidsstegt lammebov

Påske nærmer sig og jeg havde bare lyst til lam. Jeg elsker lammekød. Jeg var faktisk på udkig efter en lammekølle, men det var desværre ikke muligt at få fersk der hvor jeg handlede, hvorfor jeg begav mig ud i at prøve med en lammebov. Den langtidsstegte lammebov blev lækker mør – jeg er fan. hvis du hellere vil lave en lammekølle kan du sagtens det og stadig følge opskriften. Forskellen på lammekølle og lammebov er at lammekøllen er bagbenene, hvor lammeboven er forbenene. Lammeboven er en anelse mere senet og har mere bindevæv, hvorfor det egner sig godt til at blive langtidsstegt.

Antal personer: 4

 

Ingredienser:

  • Lammebov på ca. 1600 kg
  • 1 helt hvidløg
  • Et bundt frisk rosmarin
  • 3 gulerødderr
  • 3 løg
  • Salt
  • Peber
  • 0,5 liter vand
  • 2 spsk kokosolie

Fremgangsmåde:

Start ud med at skær gulerødderne og løgene og læg dem i breddepanden eller det fad man vælger at bruge. Tænd nu ovnen på 120 grader.

grøntsager

Læg nu lammeboven oven på grøntsager. Lammeboven har som regl en stegesnor, som biinder kødet sammen.

lammebov

Kværn nu salt og peber på lammeboven, samt læg lidt kokosolien ovenpå lammeboven. Skær hvisløget midt over og læg ved også. Held nu vandet i bunden i breddepanden.

Lammebov

Sæt nu lammeboven i den forvarmet ovn og lad den stå og simre i ca. 5-6 timer. Hæld gerne stegeskyen over under stegningen. Til sidst skruer du varmen op til 250 grader for at give lammeboven en lækker gylden farve. Lammeboven skal gerne stå og trække 15-20 min inden du skærer den ud.

Jeg valgte ikke at lave sauce, men valgte bare at servere skyen ved siden af, hvilket var super lækkert.

Sådan ser stegen ud under langtidsstegningen.

lammebov

Nu er steget færdig.

Lammebov