Lammekrone med smørstegte gulerødder og asparges er en simpel og nem ret. Lam er en af mine favoritter og lammekrone er en af de bedste udskæringer på et lam. Lammekronen kommer fra ryggen på lammet, og er et af de bedste og møreste stykker på lammet. Da kødet stadig sidder på benet bibeholder kødet sin saft og kraft.

Antal personer: 2

Ingredienser:
  • En lammekrone
  • Timian
  • Salt og peber
  • 2 fede hvidløg
  • Smør eller olie
  • 2-4 små gulerødder
  • 4-6 kartofler
  • En håndfuld asparges

Fremgangsmåde:

Lammekrone:

Rids fedtsiden på lammekronen, på kryds og på tværs i små tern. Gnid fedtet grundigt med en blanding af: Timian, salt, peber og hvidløg. Brun derefter lammekronen på en pande eller grill, så den får en lækker gylden stegeskorpe. Hvis man benytter en pande, så steg kødet med et par fed hvidløg og timian. Hvis det er på grillen så kan det presses udover kødet i stedet.Læg lammet i et ovnfast fad og steg det i en forvarmet ovn, ved 250 grader i 20-25 min eller til lammekødet har en kernetemperatur på 60-65 grader for rosa.

Tag kødet ud, og dæk det til med stanniol, og lad det hvile i ca. 15 minutter.

Jeg har lavet  hasselbackkartofler til, men de kan undlades hvis det ønskes: brug gerne min opskrift fra tidligere, klik på linket → Hasselback kartofler

Steg gulerødderne i smør på panden i 10 min indtil de er møre og gyldne, men stadig har bid. Når der er gået 5 min, så læg aspargesene ned på panden og smørsteg dem også.

Anret nu og hæld lidt af smørret over lødet til sidst.

Lammekrone med smørstegte gulerødder og asparges