Macarons med hindbær

Macarons med hindbær er små lækre nydelser, som er til den søde tand. Mulighederne indenfor macarons er uendelige og det er også derfor jeg elsker dem. De kan være svære at lave. Jeg skulle også lige lære min ovn at kende og justere i opskriften hen af vejen før de blev perfekte.

Kendetegnet på macarons er at de har en luftig fod og en glat, flad og ensartet top.

Antal: 15

Ingredienser:

Bunde del 1:

  • 75 g mandelmel
  • 80 g flormelis
  • 1 knivspids pulverfarve (kan købes her)
  • 25 g æggehvider

Bunde del 2:

  • 75 g sukker
  • 25 g vand
  • 30 g æggehvider

Fyld:

  • En lille pose frosne hindbær
  • 1 citron
  • 1,5 plade husplads
  • 1 spiseske vaniljesukker

 

Fremgangsmåde:

Tegn ringe på en bagepapir med en blyant for at få en ensartet størrelse.

macarons

Fyld:

Start ud med at lave fyldet, da dette skal afkøle og sætte sig i nogle timer forinden. Hæld de frosne bær i en gryde og tag saften fra en citron og hæld ned i. Når dette er opvarmet tilsættes huspladsen. Sæt nu dette på køl og lad det sætte sig.

 macarons fyld

 

Bunde del 1:

Hvis du laver mandelmelen selv så skal du smutte mandlerne og lade dem tørre over natten eller min. 5 timer inden brug.

macarons

Blænd nu mandler helt fint, jo finere, jo finere bliver overfladen på dine macarons.

macarons

Sigt nu mandelmelen ned i en skål, hvorefter du sigter flormelis ned i samme skål. Tilsæt nu de 25 g æggehvider og bland det sammen til en ensartet masse.

macarons

Tilsæt nu pulverfarven.

macarons¨

Tænd ovne på 150 grader på varmluft og med undervarme.

Bunde del 2:

Hæld 25 g vand ned i en gryde sammen med sukkeret og lad det få en temperatur på 120 grader.

Imens sukkeret når sin temperatur pisker du æggehviderne helt stive.

macarons

Nu tager du det varme sukker og hælder ned i skålen med det piskede æggehvide. Det skal hældes langsomt og hældes i en tynd stråle i mens du pisker. Det skal piskes til den bliver glat og elastisk.

macarons

Nu skal du hælde lidt af maraegsen ned i mandelmelsmassen og rør forsigtigt rundt. Hæld nu resten af marengsen ned og rør forsigtigt rundt.

macarons

Hæld massen ned i en sprøjtepose og begynd at lave runde dutter på bagepapiret.

macarons

Sæt dem ind i den forvarmet ovn på 150 grader varmluft med undervarme. Bag dem først 6 minutter på 150 grader, hvorefter du skruer ned på 130 graders varme. Åben lågen i ny og næ så dampen kan komme ud.

macarons

Lad nu dem køle af til de er helt afkølet. Læg nu fyldet mellem de to bunde. De kan sagtens opbevares i køleskab i nogle dage.

macarons