Ossobuco er en lækker og nem simreret, som bare står og passer sig selv. Kødet bliver virkelig smeltende mørt og falder af benene og marven gør sovsen dejlig intens. Marven er ligeledes lækker at spise, hvis man er til det. Det er virkelig en af mine livretter.

Antal personer: 4

Ingredienser:

Ossobuco:

  • 6 stk kalve eller okseskank, ca. 2-3 sm tykke.
  • 3 løg
  • 7 fed hvidløg
  • 3 stk gulerødder
  • 2 dåser hakket tomater på dåse
  • 100 g tomatpure
  • 3 dl hvidvin (behøver ikke være en dyr en af slagsen)
  • 8 dl oksebouillon
  • 2 dl hvedemel
  • 2 tsk salt
  • 2 knivspids peber
  • Smør eller olie
  • Laurbærblade

Gremolata:

  • 1 dl persille
  • Parmesan
  • 1 stk øko citron eller ustrøjtet
  • 2 fed hvidløg

 

Fremgangsmåde:

Skær løg, gulerødder og hvidlig efter hvor rustikt man øsnker det .

Efterfølgende så klipper du kalveskanken et par steder rundt i kanten, så den ikke krøller op ved stegningen. Bland mel, salt og peber og vend kalveskanken i dette og steg det i smør eller olie. Dette må gøres over flere gange, da der ikke er plads til alle på en gang. Efter stegningen sættes det brunet kød til side.Ossobuco

 

OssobucoOssobuco

Steg nu løg og hvidløgene i det olie/smør man stegte kødet i. Der gør ikke spor der er melrester fra kødet, da dette bare er med til at jævne sovsen. Gulerødderne tilsættes i gryden og sauteres igennem med løgene.

Så kommes hvidvin, de hakkede tomater og tomatpure, laurbærblade. Nu fordeles kødstykkerne i gryden,  de er nødsaget til at ligge i lag for at kunne være der. Hæld nu bouillon indtil kødet er dækket.

Nu skal retten bare stå og simre og næsten klare sige selv. Skru helt ned for blusset og der lægges låg på.

Retten skal minimum stå og simre i 2,5 time eller til kødet er mørt og falder af benet. En god ide er at dreje rundt i gryden i ny og næ, så der er intet der brænder fast i bunden.

Gremolata:

Hak persille og hvidløget fint, riv skallen af en øko citron. Jeg laver en utraditionel gremolata, da jeg ligeledes bruger citronsaft og parmesan. Squeez nu saften fra en halv citron i og kom der efter parmesan i efter behov.

Anret nu med gremolata ovenpå, som tilbehør har jeg lavet kartoffelmos, da det er superlækker til simreretter.

Ossobuco