Pizza

Pizza er noget de fleste elsker og jeg er ingen undtagelse. Få den sprøde og lækre pizzabund, som der også fås ved en pizza i en stenovn. Det eneste du skal bruge er en gril og en pizzasten. Jeg blev selv virkelig positivt overrasket, da jeg selv for første gang prøvede det og har lavet det sådan lige siden.

Antal personer: 3

To mellemstore pizza hver – grunden til der laves to til hver er fordi jeg selv elsker pizzaerne tynde, hvorfor det ikke mætter lige så meget. Der er stor sandsynlighed at der er dej til over og der kan selvfølgelig bare laves pizza ud af det også og spises på et andet tidspunkt. Der er selvfølgelig ikke dej til lige så mange pizzaer, hvis man foretrækker pizzaen tykkere. Et godt tip er at ikke overfylde pizzaen, da den så har en tendens til at bliver for våd og ikke sprød af alt fyldet. Det er kun fnatasien der sætter grænser til fyldet. Jeg er selv mest til det enkle, hvilket også afspejler på denne opskrift – dette er min yndlings.

Ingredienser:

Dej:

  • 500 g pizzamel
  • 35 g gær
  • 3-3½ dl vand
  • 2 spsk olie
  • 2 tsk salt

Pizzasauce:

  • 150 g koncentreret tomatpué
  • 2 fed hvidløg
  • 3 spsk olivenolie
  • salt
  • peber

Fyld:

  • 1 pose revet mozzerella
  • 2 poser frisk mozzerella
  • ½ pakke champignoner
  • Frisk bassilikum
  • Hvidløgsolie

Andet:

  • Grill
  • Pizzasten

Fremgangsmåde:

Start ud med at opløs gæren i vandet. Hæld melen i en skål og hæld gær-vandet ned i skålen til melet. Tilsæt nu olie og salten. Ælt dejen i 6-8min til den er ensartet, glat g smidig. Form den til en kugle. Lad dejen hæve, tildækket med et viskestykke over skålen. Dejen skal stå et lunt sted.

Dejen skal hæve i 30 min. Pensl dejen undervejs med olie – dette gør at overfladen ikke bliver tør og hård.

Efter 30min tages dejen ud af skålen og æltes i få minutter. Den formes endnu engang til en kugle og lad den hæve yderligere 30 min. til den dobbelte størrelse.

Nu er dejen klar til at rulles. Stry mel på bordet. Jeg ruller dem med en kagerulle og drys også mel på kagerullen så dejen ikke hænger fast. Jeg ruller dem selv ret tynde.

Tænd nu på det højeste (hvis det er en gasgrill) grillen og læg pizzastenen på grillen. Det er vigtigt at grillen har et låg, da varmen kan skulle forblive omkring pizzaen – ligesom i en stenovn.

Pizzasaucen er noget af det nemmeste at lave. Press hvidløgende med en hvidløgspresser og bland de øvrige ingredienser sammen og wupti den er færdig – super nemt.

Put nu pizzasauce og fyld på pizzaen, som man ønsker.

De tynde pizzaer skal ingen tid have. De skal være på i få minutter indtil bunden har fået en gyldenbrun/mørkebrun farve

 

Hjemmelavet pizza - et billede fra i sommer, hvor det øverste billede er fra få dage siden.

Hjemmelavet pizza – et billede fra i sommer, hvor det øverste billede er fra få dage siden.