Rabarbertrifli

Rabarbertrifli er en lækker sommerdessert, som besidder både surt, søde og knas. Den er perfekt at servere kold på en varm sommerdag. Det er en nem dessert at lave , men man skal dog have i tankerne at vaniljecremen og rabarberkompotten skal nedkøle før brug.

Antal personer: 4

Ingredienser:

Rabarberkompot:

  • 400 g rabarber
  • 50 g sukker
  • 0,5 dl vand
  • ½ vaniljestang

Vaniljecreme:

  • 3,5 dl mælk + 0,5 dl
  • 1 dl fløde
  • 60 g sukker
  • 25 g majsstivelse
  • 4 pasteuriserede æggeblommer
  • 0,5 vaniljestang

Derudover:

  • makroner
  • Hindbær til pynt
  • Mandelflager til pynt
  • Mørk chokolade til pynt

 

Fremgangsmåde:

Rabarberkompot:

Skyl og rens rabarberne og skær disse i mindre stykker på ca. 1 cm. Kom alle ingredienserne i en gryde og bring i kog og lad simre indtil rabarberne er møre og sæt derefter på køl.

Vaniljecreme:

Kom 3,5 mælk, fløde og vaniljekorn, samt stang i en gryde og bring nu dette i kog. Kom nu mejsstivelse, sukker, æggeblommer og 0,5 dl mælk i en skål og pisk det godt sammen. Hæld nu den kogende mælk i skålen langsomt, mens du pisker. Når dette er en homogen masse skal det tilbage i gryden og bringes endnu engang i kog under piskning indtil det tykner. Sæt på køl efterfølgende.

Når både rabarberkompot og vaniljecreme er afkølet lægges det skiftevis i lag med makroner i et glas, hvor du efterfølgende pynter med hindbær, mandelflager og mørk chokolade

Rabarbertrifli