Salat med oksekød

Salat med oksekød – En nem og lækker frokost. Jeg er simpelthen fan af denne her frokost for tiden, da den smager virkelig lækkert og er super nem at lave. Det er jo kun fantasien der sætter grænser for hvad man at komme i en salat og det er jo dét der er så lækkert. Jeg elsker hjemmelavet salater, da man bare kan bruge alle sine favorit grønsager og ting i salaten. Det minder lidt om friske forårsruller, men som en salat. Man kan ligeledes tilføje bønnespirre – det kunne også være et lækkert tiltag. Nu sidder jeg jo helt og bliver sulten efter en lang aftenvagt på hospitalet.

Antal personer: 1

ingredienser:

  • en halv avokado
  • En håndfuld risnudler
  • 1 gulerod (der kan bruges farvede gulerødder for at give det et pift)
  • Agurk
  • 5 hjertesalatblade (afhænger selvfølgelig efter størrelse)
  • 1 bøf, rejer eller kyllingbryst (eller hvad man nu skulle have lyst til)

Dressing:

  • 1 spiskeske sød chilisause
  • 1 spiseske soyasause
  • 1 lille spiseske hoisinsause
  • 1 spiseske vand
  • Frisk chili efter behov
  • Lidt revet ingefær
  • 1 lille presset hvidløg

Fremgangsmåde:

Start ud med at koge 0,5 liter vand til risnudlerne. Læg risnudlerne i en skål og hæld det kogende vand over så alt vand dækker risnudlerne og lad det stå.

Krydrer nu bøffen eller kyllingebrystet og læg det på stagepanden og steg den til den ønskede farve. Jeg kan selv bedst lide bøffer medium-rare. Mens bøffen er på panden så begynd at skære grønsagerne.

Tag nu bøffen af panden og lad den trække imens du laver dressingen.

Hæld en spiseske soya i en lille skål

En lille spiseske hoisinsause

Og til sidst en lille ske sød chilisause og ko til sidst en skefuld vand i og bland det hele sammen.

Slær nu bøffen.

Anret det nu på en tallerken og gæld dressingen over.

 

Jeg har lavet denne ret alt for mange gange – her er flere billeder:

Salat med oksekød