Syltede rødløg

Syltede rødløg er lækre til gryderetter, okse- og lammekød, burgere, hotdogs – retter hvor der gerne må være lidt syrligt og sødt. Ligeledes er syltede rødløg rigtig dekorative og pynter enhver tallerken. Et glas i køleskabet kan holde sig i et par måneder.

Ingredienser:

  • 3 Rødløg
  • 1 dl vand
  • ½ dl sukker
  • 2 laurbærblad
  • 2 spsk honning
  • 1,5 dl æbleeddike
  • ca. 10 peberkorn

 

Fremgangsmåde:

Start ud med at skære rødløgene. Jeg lavede både af lagene og løgringe.

Syltede rødløg

Kom nu 1 dl vand, ½ dl sukker, 2 laurbærblad, 2 spsk honning, 1,5 dl æbleeddike, ca. 10 peberkorn i en gryde og varm det op til honning og sukker er opløst.

syltede rødløg

Lad nu lagen køle ned. Husk at skold beholderen til de syltede rødløg inden brug for at de kan holde sig længst i køleskab. Man vil typisk bruge et sylteglas, hvilket jeg normalt også ville bruge, men jeg skal allerede bruge dem imorgen, hvorfor jeg bare bruger en plastikbeholder.

Hæld nu lagen over rødløgene og sæt det efterfølgende på køl.

syltede rødløg