Tapas

Tapas består af mange små retter eller anretninger. Tapas er lækkert, da der er lidt til en hver smag. Det jeg elsker ved tapas er at man kan smage på flere ting på en gang. Det er ligeledes oplagt at bruge de rester man har i køleskabet til sin tapas.

Her har jeg en forslag til 4 forskellige tapas, som smager rigtig lækkert.

Antal personer: 6

Ingredienser:

Tatar:

  • 150 g hakket okseinderlår
  • Fintrevet peberrod
  • ½ finthakket skalotteløg
  • Et lille bundt finthakket persille
  • Et lille bundt finthakket estragon
  • ½ spsk. kapers
  • 4 spsk olivenolie
  • 1 pasteuriserede æggeblommer
  • Dijon sennep
  • Salt
  • Peber
  • 6 skiver ristet flutes

Laksetatar:

  • Cremefraiche
  • Rygeost
  • Avokado
  • 150 g Rå eller røget laks
  • Salt
  • Peber
  • Citron
  • Ristet tynder rugbrødsskiver

Svampe i fløde:

  • 100 g champignoner
  • 1 ½ dl fløde
  • Salt
  • Peber
  • citron
  • 6 skiver ristet flutes
  • 1 spsk smør

Bruschetta med tomater og mozzarella:

  • 1 stk frisk mozzarella
  • 150 g friske tomater
  • olivenolie
  • 1 hvidløg
  • Salt
  • Peber
  • 6 skiver ristet flutes

 

Fremgagsmåde:

Tatar:

Tataren er i og forsig nem at lave, da det hele bare skal blandes sammen. Jeg har allerede lavet et indlæg med denne og der er fremgangsmåden skrevet. klik her.
Anret på nu ristede flutes. Pynt evt. med skovsyre, men det behøves ikke.

Laksetataren:

Bland cremefraichen og rygeosten sammen til en homogen masse. Skær avokadoen og laksen i tern og smag til med citron, salt og peber. Anret nu det på en tellarken og på pæn måde og stik det sprøde rugbrødsflager tilfældigt ned i anretningen.

Svampe i fløde:

Skyl og rens champignonerne og skær disse i små både. Brun dem godt af i lidt smør, så de har en stegeskorpe på alle kanter. Når der flotte gyldne så hældes fløden udover og lad det stå og simre lidt. Smag nu til med citron, salt og peber.
Anret nu på de ristede flutes.

Bruschetta med tomater og mozzarella:

Tænd ovnen på 200 grader grill. Skær tomaterne i små tern og læg det i en skål og pres hvidløget over, samt hæld lidt olivenolie over. drys salt og peber over. Skær nu den friske mozzarella i tern. Læg nu tomaterne på de ristede flutes og  og læg mozzarellaen oven på tomaterne og sæt dem i ovnen. De er færdige når osten er smeltet.

Velbekomme.

tapas tapas