Tatar

Tatar er virkelig en lækker spise, hvis man er kødselsker som jeg. Det er en nem ret og er hurtig at lave. Jeg laver ofte kartoffelchips, brød eller frites til. Det er en fransk bistroklassiker: rørt tatar med pommes frites, er intet mindre end en fantastisk servering som alle burde smage. Kødet bliver dejlig cremet af æggeblommerne og får perfekt modspil af de sprøde pommes frites og de skarpe ingredienser kødet røres med, som kapers, sennep og løg. De fleste kan gå med tanken om at det er råt kød og det må smage forfærdeligt, men det gør det ikke. Det er en mild kødsmag og man får på ingen måde følelsen af at man spiser råt kød. For folk der måske ikke er vant til at spise tatar og råt kød, kan det være en ide at bruge det som en forret, da portionen derfor er lidt mindre. Hjemme hos mig elsker vi tatar, hvorfor vi næsten altid spiser det som hovedret. Mums.

Antal personer: 4

Ingredienser:

  • 600 g hakket okseinderlår (jeg anbefaler man får dette hos slagteren)
  • Fintrevet peberrod
  • 2 små finthakket skalotteløg
  • Et lille bundt finthakket persille
  • Et lille bundt finthakket estragon
  • 1 spsk. kapers
  • 4 spsk olivenolie
  • 4 pasteuriserede æggeblommer
  • Dijon sennep
  • Salt
  • Peber
  • Et flute

Pynt:

  • Frisk skovsyre
  • Frisk persille
  • Frisk estragon

 

Fremgangsmåde:

Køb det hakket okseinderlår hos slagteren. Ellers er det ligetil. Rør gerne tartaren og ingredienserne sammen lige inden servering.

Bland alle ingredienserne sammen ud over kødet i en skål. Rør nu kødet i massen og bland det sammen indtil massen er ensartet.

Skær brødet i tynde skiver og rist dem gyldne – de skal gerne være sprøde.

Anret nu den rørte tatar. Jeg brugte en udstikker for at forme kødet. Pynt nu kødet med estragon, skovsyre og persille. Dette kan selvfølgelig undlades og især skovsyren. Persille og estragonen skal man alligevel bruge i retten, hvorfor man lige så godt kan bruge det som pynt også.

Rørt tatar