Thai curry soup med tigerrejer

Trænger du til noget andet i hverdagen, så er en thai curry soup med tigerrejer en lækker ret, som måde en nem forret eller hovedret. Perfekt på de køligere dage.

Antal personer: 4

Ingredienser:

  • 2 spsk.olie
  • 500 g tigerrejer
  • 3 finthakkede skalotteløg
  • 1 chili
  • 2 fed hvidløg
  • 1 cm ingefær
  • Saft af 1 citron el. lime
  • Skal fra en citron el. lime
  • 4 dl.kraftig hønsebouillon
  • 4 dåse kokosmælk
  • 1 spsk.grøn eller rød currypaste (jeg har købt min i et thai supermarked, da den er langt bedre end dem fra et normalt supermarked)
  • 4 forårsløg
  • 1 stængel af citrongræs (kan undværes)
  • Salt
  • Peber

Fremgangsmåde:

Varm olien op og tilsæt nu løg heri, uden at det tager farve. Tilsæt nu tigerrejerne i til de bliver orange. Tilsæt skrællet fintrevet ingefær, tyndskåret chili, citrongræs og hvidløg. Sauter det over jævn god varme i 2-3 minutter.

TiIsæt nu citronskal og kom bouillonen ned. Kog suppen i 5 minutter. Rør kokosmælken igennem og tilsæt den. Tilsæt nu den grønne karry, rør godt. Lad nu suppen koge op. Tilsæt tyndskåret forårsløg. Smag til med citron/limesaft, salt og peber og evt. den friske koriander, som skal i til allersidst.