Thai curry soup med tigerrejer
Trænger du til noget andet i hverdagen, så er en thai curry soup med tigerrejer en lækker ret, som måde en nem forret eller hovedret. Perfekt på de køligere dage.
Antal personer: 4
Ingredienser:
- 2 spsk.olie
- 500 g tigerrejer
- 3 finthakkede skalotteløg
- 1 chili
- 2 fed hvidløg
- 1 cm ingefær
- Saft af 1 citron el. lime
- Skal fra en citron el. lime
- 4 dl.kraftig hønsebouillon
- 4 dåse kokosmælk
- 1 spsk.grøn eller rød currypaste (jeg har købt min i et thai supermarked, da den er langt bedre end dem fra et normalt supermarked)
- 4 forårsløg
- 1 stængel af citrongræs (kan undværes)
- Salt
- Peber
Fremgangsmåde:
Varm olien op og tilsæt nu løg heri, uden at det tager farve. Tilsæt nu tigerrejerne i til de bliver orange. Tilsæt skrællet fintrevet ingefær, tyndskåret chili, citrongræs og hvidløg. Sauter det over jævn god varme i 2-3 minutter.
TiIsæt nu citronskal og kom bouillonen ned. Kog suppen i 5 minutter. Rør kokosmælken igennem og tilsæt den. Tilsæt nu den grønne karry, rør godt. Lad nu suppen koge op. Tilsæt tyndskåret forårsløg. Smag til med citron/limesaft, salt og peber og evt. den friske koriander, som skal i til allersidst.
Skriv et svar